لوله استیل چشم انداز صنعت





لوله استیل درزدار یا جوش ‌کاری شده

لوله استیل درزدار یا جوش کاری شده به وسیله ورق یا رول های فولادی یا استیل ضد رنگ تولید می شود. فرآیند تولید این لوله ها به این شکل است که ابتدا ورق ها را به صورت لوله در می آورند؛ سپس در طول لوله، لبه های این ورق را به وسیله ی جوش کاری به یکدیگر وصل می کنند.

فرآیند ساخت این لوله ها را میتوان هم با راه های فرم دهی گرم و هم فرم دهی سرد، تکمیل کرد. فرم دهی سرد موجب تولید لوله ای صاف تر و محکم تر می شود. همچنین درز های روی لوله را می تون به شکل مهره ای رها کرد یا به وسیله ی روش های نورد سرد، بر روی آن بیشتر کار کرد. این عملکرد موجب می شود که توانایی ساخت لوله هایی با قطر بزرگ تر و ضخامت دیواره نازک تر تولید شود. نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که لوله های استیل درزدار نمی توانند استحکام لوله های مانیسان را داشته باشند و در محیط هایی که فشار زیادی وجود ندارد، مورد استفاده قرار می گیرند.



لوله استیل چشم انداز صنعت



مزایای لوله استیل درزدار


هزینه مربوط به ساخت کم می باشد.
تمامی طول های آن در دسترس می باشد.(که به راحتی با کاربرد مورد نظر متناسب می شود)

کاربرد های لوله استیل درزدار:

صنعت داروسازی
صنعت خودرو
صنایع مواد غذایی و آشامیدنی
صنایع دریایی
سوزن هایپودرمیک
صنعت ساختمان‌ سازی


انتخاب مناسب ترین نوع لوله استیل باید با توجه به انتظاری که از محصول داریم باشد . مشخصات لوله مورد نظر بایستی با خصوصیاتی که مورد نیاز پروژه است، تطابق داشته باشد.

بهتر است بدانید که یکی از پرکاربرد ترین موارد در صنعت، لوله استیل می باشد؛ که دارای کاربرد های بسیار گسترده ای است. این گستردگی استفاده از لوله های استیل به اندازه ای است که از صنایع غذایی گرفته تا صنعت های هوافضا، کاربرد دارد. دلیل استفاده زیاد از لوله های استیل، ویژگی ها و مزایای فلزی بودن آنهاست. همانطور که گفته شد لوله های استیل از درجات و انواع متفاوتی از استیل و یا فولاد های ضد زنگ ساخته شده اند که از مقاومت خوبی در مقابل زنگ زدگی، خوردگی و پوسیدگی برخوردارند.



لوله استیل چیست؟



لوله استیل جزو انواع لوله های فلزی به حساب می آید که در واقع یک استوانه تو خالی می باشد که جنسش از استیل یا فولاد ضد زنگ است. این لوله ها در اشکال مختلف مثل بیضی، مربعی یا مستطیلی تولید می شوند. یکی از ویژگی هایی که این لوله ها دارند این است که به روش مجزا، یکی بدون درز و دیگری به شکل جوش داده شده، تولید می شوند. اما مهمترین ویژگی این لوله ها این است در مقابل زنگ زدگی و خوردگی، مقاوت زیادی دارند.


جالب است بدانید که لوله های استیل، به لوله های زنگ نزن نیز معروف است. در ساخت لوله های استیل علاوه بر اینکه از آهن و کربن استفاده می شود از آلیاژ های دیگری مثل نیکل و کروم نیز استفاده می شود.



در لوله استیل، طول، قطر و ضخامت متغییر می باشد و شما می توانید در اندازه های مورد نظر آنها را تهیه کنید. اغلب از اندازه های قطر خارجی لوله (OD) و ضخامت دیواره آنها (WT) به منظور تشخیص و خرید استفاده می کنند. این مقادیر بر اساس اینچ یا میلی متر می باشند.



کاربرد لوله های استیل



لوله استیل در مواردی که انتقال گاز ها، سیالات و مایعات انجام می شود؛ بدون اینکه نوع صنعتی آنها در نظر گرفته شود، مورد استفاده قرار می گیرد. از این لوله ها علاوه بر انتقال سیالات و گاز ها در موارد بسیار زیاد دیگری مثل هوافضا، مصارف پزشکی، نظامی، ساخت و ساز، حمل و نقل، معماری و عمران نیز استفاده می شود.



لوله استیل چشم انداز صنعت



انواع لوله استیل



به دلیل داشتن کیفیت بالایی که لوله های استیل دارند، همانطور که گفتیم در موارد زیادی مورد استفاده قرار می گیرند. این لوله ها در انواع مختلفی تولید می شوند که هر کدام کاربرد متفاوتی دارد. لوله های استیل از جهات گوناگون دسته بندی می شوند که در ادامه این مطلب شما را با انواع لوله استیل و دسته بندی آنها بیشتر آشنا خواهیم کرد؛ پس با ما همراه باشید.



دسته ‌بندی لوله استیل بر اساس آلیاژهای به ‌کاررفته



به ترکیب دو یا چند عنصر به منظور حاصل شدن خواص و مزایای بهتر و جدیدتر، آلیاژ گفته می شود. لوله استیل را می توان به وسیله ی آلیاژ های گوناگونی از جنس فولاد یا استیل ضد زنگ تولید کرد. لوله های استیل بر اساس آلیاژ شامل موارد زیر می باشند:



لوله استیل 304



یکی از انواع لوله های استیل، لوله استیل 304 می باشد که جزو پر فروش ترین و پر مصرف ترین لوله استیل های جهان به حساب می آید. این مدل لوله دارای مقاومت بسیار بالایی در مقابل خوردگی به خصوص در محیط ها باز و مرطوب، می باشد. از دیگر مزایای که این نوع لوله ها برخوردارند، این است که به آسانی ضد عفونی می شوند و هزینه مربوط به تولید آنها کم می باشد و همین طور فرآیند ساخت و تولیدشان راحت است.



لوله استیل 304 چشم انداز صنعت



لوله های استیل 304 همین طور در مقابل سرما و گرما نیز مقاومت بالایی دارند و از ضخامت های گوناگونی برخوردارند.



دیگر ویژگی های این لوله های استیل 304 به شرح زیر است:

قابلیت بازیافت شدن
مقاوم در مقابل ضربه
مقاومت زیاد در مقابل مواد های شیمیایی آلی و خوردگی
دارای سطحی صاف و ظاهری شکیل



ترکیبات شیمایی به کار رفته در این لوله ها به شرح زیر است:



کروم: 18% (برای افزایش انعطاف پذیری می باشد.)
نیکل:8% (این مورد، لوله را در مقابل زنگ زدگی مقاوم می کند.)
منگنز: حداکثر 2%
آهن: به میزان تعادلی
کربن: به میزان مورد نیاز (مقاومت را بیشتر می کند.)



کاربرد های لوله استیل 304 به شرح زیر می باشند:



لوله کشی ها
صنایع خودروسازی
سیستم های گرمایشی
حفاظ و نرده
واحد های برودتی
و...



منبع: لوله استیل چشم انداز صنعت